Почивки на море лято 2020 в Гърция, Турция, България

Условия за резервации »
Лични данни »
Разглеждане на оферта в чужбина - Почивки Гърция - Гърция цени лято 2020
Сортирай хотел: 12345670

Информация пътувания Сovid-19

Цена: 0 - 0

Уважаеми клиенти,

Туроператор „VS TRAVELS” е с Вас 14 години, през които смятаме, че сме заслужили Вашето доверие, за което Ви благодарим. Офисът на агенцията работи с нормално работно време. Оставаме в контакт с всеки, който желае да се свърже с нас на всички посочени телефони в уеб сайта. За всякаква информация, възможности за пътуване, ползване на почивките, анулиране на резервации и др., моля, свържете се с нас.

Актуална информация за туризъм към 28.07.2020 г,

Ограниченията за пътуване и туризъм ще има, докато има разпространение на коронавирус и се удължава извънредната епидологична обстановка в България, която е удължена до 31.08.2020 Всички пътувания се осъществяват, но при условия на пандемия. РCR тестове за коронавирус ще се изискват както за пристигащите чужденци в България, така и за пристигащи българи от трети страни в България. Някои държави също изисват тестове за българи, минаващи границите им. Тестовете ще се ползват още дълго време при пътуване, което освобождава пътуващите от спазване на карантина и по този начин държавите се стремят да спрат ограничението на заразата.


Гърция:

Заради увеличеното разпространение на коронавирус в България и предотвратяване на заразата в Гърция, гръцките власти своевременно взимат ограничителни мерки. През границата Маказа е възможно влизането само в посока от Гърция към България. През граница Промахон ( Кулата ) е разрешено минаването в двете посоки при следните условия:

*Електронен формуляри PLF, попълнен от всеки турист с лични данни и адрес на хотела.
https://travel.gov.gr. Регистрацията на PLF формуляра е достъпна дори за по-малко от 24 часа преди минаване на граница. В деня на пътуване се получава на имейл QR-код, който се представя на границата. Към момента тази регистрация е задължителна до 31.08.2020 г.

*Отрицателен РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Част от лабораториите предлагат така наречения "ПУЛ-ТЕСТ", които представлява семеен тест за коронавирус. Този тест намалява разходите за изследване, тъй като чрез него се тестват няколко души на цена, която е близка до индивидуалния тест - 150 лв на 4-ма. Към момента тестовете са задължителни до 15.08.2020 г.

Турция

Ограничения за пътуване до Турция няма, границитите са отворени за пътуване на туристи от началото на м.юни, но имаше задължителна 14 дневна карантина при влизане в България от пребиваване в държави от трети страни, сред които е и Турция. От 15.07.2020 тази карантина отпада при представяне на отрицателен PCR тест направен в рамките на 72 часа преди влизане на територията на България съгласно последната заповед на Министъра на здравеопазването на България. За организираните почивки в Турция с автобус и самолет туроператора ще организира тестване за коронавирус на всички туристи на място в Турция, който струва 30 лв. Автобусите и самолетите, с които ще се осъществяват пътуванията няма да се запълват на 100 % и ще се спазват стриктно всички мерки за хигиена и дезинфекция преди, по време и след приключване на пътуването. Медицинските застраховки за пътуване в чужбина, които предоставяме на всички туристи са с покритие на Covid-19. За туристите, които тръгват на почивка здрави - няма опасност да се заразят в Турция. Там хотелите са разположени на големи разстояния, извън градовете и в хотелите се спазват много строги санитарни правила. От 15 Август се възобновяват организарните почивки с Автобус и Самолет до Турция. Тестовете се правят на летището преди излитане и се изчаква 2 часа за резултата или за автобусните почивки се взимат тестове на място в хотела два дни преди отпътуване.

България
Относно почивките на море в България, моля имайте в предвид че голяма част от хотелите няма да отворят този сезон. 80% от обичайната заетост на хотелите в България е от чуждестранни туристи,
които не пристигат заради повишената зараза на коронавирус в България. Не е рентабилно отварянето им с ниска заетост и тези хотели, които са отворили за началото на сезона, взимат решение да ги затворят по-късно. За нови резервации в България, моля свържете се с нас за уточнение.

Дестинация Кариби: Куба, Мексико и Доминиканска република.
Поради ограниченията, наложени от
Сovid-19 са преустановени полетите и се спират програмите и полетите до Доминиканската република, Мексико и Куба до 30 Октомври 2020 г. Сумите на платените резервации за пътуване до този период се връщат на 100% на клиентите.

Информация за направени резервации за пътувания лято 2020 преди карантината от Сovid-19
Туроператор ВС Травелс гарантира Вашите депозити и Ви уверява че ще ползвате заявените си почивки. На разположение сме, ако желаете да смените датата на пътуването с по-късна дата до края на лято 2020 г., съобразно с наличността на хотелите към момента на промяната, или да прехвърлите депозита за почивка през 2021 г. като за целта ще Ви бъде изпратен Анекс към договора.

Законови наредби:
България: На 13 Май Българското правителство издаде закон с Решение на Народно събрание, ДВ бр.33/ 07.04.2020 г и изменение на чл.25 в ДВ бр.44/ 13.05.2020 г. п.12 т.16 и изменение на
Чл. 25.(Нов -ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г.; изм., бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) изм. ДВ БР. 71 от 11.08.2020., който гласи: Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено или анулирано до 31.12.2020 г. поради обявеното извънредно положение и свързано с пандемията на Сovid-19, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява плащанията до 12 месеца, считано от неосъществената дата на пътуването .
Гърция: На 13 Април Гърция издаде закон (Държавен вестник, A 84/13.04.2020), според който хотелите в Гърция имат право да задържат депозираните суми на клиентите до 18 месеца, след което са длъжни да ги върнат. Всички клиенти, които са анулирали и желаят да анулират своите резервации за почивки в периода от 25.02 до 30.09.2020 г. ще получат ваучери за стойността, която са депозирали. Сумата по ваучера може да бъде използвана за туристически услуги в рамките на 18 месеца. В закона подробно са визирани всички случаи, които обхваща – хотели, туристически пакети, самолетни билети, круизи, фериботни пътувания и др. туристически услуги. Законът е приложим и за международните договори от страни в Европейския съюз, по които страна е гръцка компания.
Молим да имате предвид, че всички заплатени от Вас суми са преведени в съответните хотели и това гарантира Вашата почивка в Гърция.
Турция: За направени резервации с ранни записвания за почивка в Турция предлагаме да изберете някой от следните варианти:
- Да откажете да пътувате тази година и да анулирате резервацията си сега, без да я доплащате, като депозита не се възстановява, както е описано в договора.
- Да
ползвате пакет – заместител, който гарантира правото да пътувате в същата дестинация и да почивате в същия хотел през сезон 2020 като за целта ще ви бъде изпратен Анекс - Споразумение.
- Да ползвате заплатения депозит за почивка в Турция до края на сезон 2021 г.
като за този вариант ще получите Ваучер за депозираната от Вас сума и съответния Анекс.

Допълнителна правна информация: Закона за Извънредно положение спира действието на всички договори докато е в сила извънредното положение в страната. Договорите между туроператор и турист не се прекратяват в създалата се ситуация на извънредно положение. Пътуванията не се отменят, а се отлагат и следва да се разглежда като непреодолима сила съгласно чл. 306 от Търговския закон. Това е едно непредотвратимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключването на договора.

Благодарим Ви за доверието и бъдете сигурни, че дори и в тази извънредна ситуация ние няма да ви разочароваме. Оставаме на Ваше разположение.

Бъдете здрави

Екипът на VS Travels

Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите в офиса на фирмата.