Почивки на море лято 2020 в Гърция, Турция, България

Условия за резервации »
Лични данни »
Разглеждане на оферта в чужбина - Почивки Гърция - Гърция цени лято 2020
Сортирай хотел: 12345670

Информация Сovid-19

Цена: 0 - 0

Актуална информация за туризъм към 01.07.2020 г,


Гърция - минаване на граница само през КПП Кулата с предварително попълнена декларация онлайн
най-рано два дни преди пътуването с личните данни на пътника и мястото на отсядане в Гърция и получен на имейл QR индивидуален код.
За туристи от държавите: България, Хърватия, Чехия, Полша, Унгария, Австрия, Дания, Германия, Финландия, Исландия, Ирландия, Норвегия, Кипър, Малта, Естония, Латвия, Литва и Люксембург НЕ се изискват тестове за Сovid-19. За туристи от другите държави на летищата на територията на Гърция ще се правят задължителни тестове.

Турция - От 11 юни 2020 г. турските власти възстановяват преминаването през граничните си контролно-пропускателни пунктове с Р. България за български и чужди граждани, с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция без прилагането на ограничителни мерки във връзка с разпространението на корона-вируса. При основателни съмнения относно здравословното състояние на пътуващите, се предвижда да бъдат извършени безплатни тестове за наличие на вируса Covid-19 на пунктовете.
* По заповед на министъра на здравеопазването, свързана с извънредната епидемична обстановка, обявена с Решение № 325 на министерския съвет на Република България: До 15 юли всички лица, които влизат през границите в България от трети страни ( Република Турция ), се поставят под карантина в 14 дневен срок.
Тази карантина ще важи докато се удължава извънредната епидемична обстановка в България, връщащите се от Турция туристи ще трябва да спазват 14 дневна карантина.

Информация за начало на туристически сезон в държавите:
Сейшели - 01.06.2020
Занзибар - 01.06.2020
Гърция - 15.06.2020
Турция - 15.06.2020
Малдиви - 01.07.2020
Мавриций - 01.09.2020
Тайланд - 01.09.2020
Индонезия - 01.10.2020
Кариби - 01.11.2020

Уважаеми клиенти,

Туроператор „VS TRAVELS” е с Вас 14 години, през които смятаме, че сме заслужили Вашето доверие, за което Ви благодарим. Офисът на агенцията работи с нормално работно време. Оставаме в контакт с всеки, който желае да се свърже с нас на всички посочени телефони в уеб сайта. За всякаква информация свързана с Сovid-19, относно възможности за пътуване, ползване на почивките, анулиране на резервации и др., моля, свържете се с нас.

Информация за почивки и пътувания лято 2020

България
Относно почивките на море в България, моля имайте в предвид че голяма част от хотелите няма да отворят този сезон. 80% от обичайната заетост на хотелите в България е от чуждестранни туристи. Докато не се възстановят полетите, преминаване на граници и условията на Европейско ниво , хотелите не могат да вземат решение дали ще бъде рентабилно отварянето им. За направени резервации в България, моля свържете се с нас за уточнение. Към момента официално потвърждение за отваряне на хотели от м. Юни има за в.к.Дюни, в.к.Албена, Хелена Резорт и някои други хотели.

Турция:
*
Заради удължената извънредна епидемична обстановка в България, до 15 Юли ще бъдат преустановени организираните самолетни и автобусни програми до Турция. Очаква се скоро да се споразумеят правителствата да отпадне 14 дневната карантина за пътуващите туристи до Турция и обратно. В края на месец май започна отварянето на хотелите в Турция. Хотелите получават „здравен сертификат“, който е съобразен със специални изисквания като социална дистанция в ресторантите, баровете, басейните и плажа. Персоналът на хотелите ще преминават ежедневни медицински прегледи, ще работят с маски и ръкавици. Сред задълженията на хотелите със „здравен сертификат“ е задължително обезпечаване на денонощна работа на квалифициран медицински персонал.
* За направени резервации за почивка в Турция предлагаме да изберете някой от следните варианти:
- Да откажете да пътувате тази година и да анулирате резервацията си сега, без да я доплащате, като депозита не се възстановява, както е описано в договора.
- Да
ползвате пакет – заместител, който гарантира правото да пътувате в същата дестинация и да почивате в същия хотел през сезон 2020 като за целта ще ви бъде изпратен Анекс - Споразумение.
- Да ползвате заплатения депозит за почивка в Турция до края на сезон 2021 г.
като за този вариант ще получите Ваучер за депозираната от Вас сума и съответния Анекс.

Дестинация Кариби: Куба, Мексико и Доминиканска република.
Поради ограниченията, наложени от правителството на Доминиканската република, които забраняват пристигането на полети от Европа и преустановените полети в Европа, се спират програмите и полетите до Доминиканската република, Мексико и Куба до 30 Октомври 2020 г. Сумите на платените резервации за пътуване през този период се връщат на 100% на клиентите. Относно депозираните суми за пътувания след 01.11.2020, клиентите имат възможност
да анулират резервацията, да премесят пътуването с по-късна дата или да ползват депозираната сума за сезон 2021 г.

Гърция .
Относно границите: От 15.06.2020 г. границите между България и Гърция са свободно отворени за пътуващи с цел туризъм. Няма да бъде налагана карантина или задължително тестване при излизане или влизане в двете страни.
Относно хотелите: Ваканционните морски хотели в Гърция ще се отварят поетапно след 01.06.2020 с одобрени сертификати от Гръцките здравни служби и осигурените от хотелите нови здравни и санитарни изисквания за дистанция на туристите. До 1 Юли ще са отворени всички хотели в Гърция и ще приемат гостите си според новите правила за безопасност от зараза.
Относно резервациите: За направени резервации за сезон 2020 г., моля свържете се с нас за допълнителна информация ако искате да преместите датите на почивката с по-късна дата. За нови резервации, моля свържете се с нас за информация и актуални промоции в хотелите в Гърция.

Относно правни и законови наредби:
На 13 Май България издаде закон с Решение на Народно събрание, ДВ бр.33/ 07.04.2020 г и изменение на чл.25 в ДВ бр.44/ 13.05.2020 г. п.12 т.16., който гласи: Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено или анулирано поради обявеното извънредно положение и свързано с пандемията на Сovid-19, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява плащанията до 12 месеца, считано от датата на отмяната на извънредното положение 13.05.2020 г.
На 13 Април Гърция издаде закон (Държавен вестник, A 84/13.04.2020), според който хотелите в Гърция имат право да задържат депозираните суми на клиентите до 18 месеца, след което са длъжни да ги върнат. Всички клиенти, които са анулирали и желаят да анулират своите резервации за почивки в периода от 25.02 до 30.09.2020 г. ще получат ваучери за стойността, която са депозирали. Сумата по ваучера може да бъде използвана за туристически услуги в рамките на 18 месеца. В закона подробно са визирани всички случаи, които обхваща – хотели, туристически пакети, самолетни билети, круизи, фериботни пътувания и др. туристически услуги. Законът е приложим и за международните договори от страни в Европейския съюз, по които страна е гръцка компания.

Допълнителна правна информация: Закона за Извънредно положение спира действието на всички договори докато е в сила извънредното положение в страната. Договорите между туроператор и турист не се прекратяват в създалата се ситуация на извънредно положение. Пътуванията не се отменят, а се отлагат и следва да се разглежда като непреодолима сила съгласно чл. 306 от Търговския закон. Това е едно непредотвратимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключването на договора.

Благодарим Ви за доверието и бъдете сигурни, че дори и в тази извънредна ситуация ние няма да ви разочароваме. Оставаме на Ваше разположение.

Бъдете здрави

Екипът на VS Travels

Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите в офиса на фирмата.